top of page

ZEILSCHRIJFZOMERCURSUS 2024

‘De beste literatuur gaat soms met de stroom mee, soms tegen de stroom in.’
                                              

Deze zomer bieden wij onze ZeilSchrijfZomerCursus weer aan! Vaar je mee?

 

Ben je een beginnend schrijver en wil je je graag verder ontwikkelen, nieuwe medecreatievelingen leren kennen en een inspirerende plek om aan je tekst te werken? Dan bieden wij al zeilend inspiratie, redactionele begeleiding van ons team en workshops van bekende schrijvers aan tijdens onze ZeilSchrijfZomerCursus.

Wat kun je verwachten?

 

 • De cursus vindt plaats van 11 t/m 16 augustus 2024.

 • We gaan zeilen met 12 beginnende schrijvers, het team van HetMoet en een aantal workshopdocenten op de authentieke platbodem De Vrijbuiter.

 • Aan boord werk je 6 dagen lang aan een kort verhaal, een roman (in wording), een essay, een script, een gedicht of een Mammoetje!

 • De tocht vaart van Enkhuizen naar Texel, en vandaar naar o.a. Hoorn en Muiden. We eindigen op vrijdag 16 augustus op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord, waar het kantoor van HetMoet zich bevindt.

 • Elke dag begint met een praatje van de schipper en het team bij de koffie.

 • Er wordt dagelijks een workshop gegeven van een gevestigde schrijver of dichter – het exacte programma wordt in de loop van het voorjaar bekendgemaakt. Het programma behandelt thema’s als stijl, techniek, voordracht, het literaire veld etc. De redacteuren van HetMoet zijn gedurende de tocht beschikbaar om met je mee te denken over de tekst waaraan je werkt.

 • Iedere avond meren we aan en sluiten we de dag af met een gezamenlijke (maar niet verplichte) activiteit. De rest van de dag wordt ingedeeld in: zeilen, ontspannen, schrijven, wind in de haren, de zon zien zakken, samenwerken, elkaar leren kennen, naar de einder turen...

 • Ontbijt, lunch en diner – biologisch, veganistisch en lokaal! – zijn inbegrepen in de prijs, net als koffie, thee en limonade. Ook is er een bar aan boord waar alcohol gekocht kan worden.

Klinkt dit als iets voor jou? Dan kun je je vóór 1 juni 2024 aanmelden met onderstaand formulier. Houd hierbij rekening met de volgende voorwaarden:

 

 • Je bent tussen de 18 en 100 jaar

 • Je hebt ten minste een B-zwemdiploma

 • Je bent beschikbaar van 11 t/m 16 augustus 2024

 • Je schrijft in het Engels of Nederlands

 • Je staat níét onder contract bij een uitgeverij

 • Je zorgt zelf voor vervoer naar het startpunt (Enkhuizen) en voor vervoer vanaf het eindpunt (Amsterdam) naar huis

 • De kosten voor de gehele tocht inclusief eten en drinken zijn €1.250,-

 • Voor degenen met een kleinere portemonnee bieden we 2 plekken aan tegen een gereduceerd tarief (€420,-). Geef het in je aanmelding aan als je hiervoor in aanmerking wilt komen

 • Vanaf juni zullen we de inschrijvingen verwerken en een paar weken later zullen we een selectie uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Daarna hoor je of je mee kunt aan boord bij HetMoet!

 

Request a Quote

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE ZEILSCHRIJFZOMERCURSUS 2024!

Bedankt voor het inschrijven! Vanaf juni laten wij weten wie we uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Zo vonden onze schrijvers en docenten het

om in 2022 mee te varen!

 
 
 
"Vanaf een boot ziet het leven er altijd al 40% mooier uit, dus dat heb je sowieso al op zak tijdens deze cursus. Verder vond ik het erg prettig om de workshopdeelnemers niet na het geven van de workshop meteen weer achter te laten, maar nog een stukje met ze mee te varen. Dan is er, voor wie dat wil, ruimte om bepaalde aspecten nog eens uit te diepen, of aanvullende vragen te stellen, en ik leer ambitieuze, interessante nieuwe schrijvers kennen. En je bent dus aan het varen, wat het leven mooier maakt, had ik dat al gezegd?"

 

Daan Doesborgh (1988) is schrijver, vertaler en podcastmaker. Hij is oud-redacteur van Propria Cures en redacteur van Tirade. In 2010 werd hij Nederlands kampioen poetry slam. Sinds 2017 maakt hij elke maand een aflevering van de Poëziepodcast, waarin hij dichters interviewt over hun eigen werk en dat van anderen. In 2020 verscheen zijn veelgeprezen vertaling van Ted Hughes' bundel Kraai. Met zijn poëzie stond hij op talloze podia, van Lowlands tot Oerol en van Warschau tot Rio de Janeiro.

20170422_EXTREME_CASHMERE_24_038 (1).jpg
bottom of page