top of page

Gallery

FONDS

 

Bij HetMoet verschijnt fictie, non-fictie en poëzie. De Singersteek Serie is een speciale reeks met ambachtelijk vervaardigde bundeltjes, boekdruk gedrukt en handgebonden,  gemaakt ter gelegenheid van een gedenkwaardige gelegenheid, zoals een geboorte- of sterfjubileum, steeds met een verhelderende inleiding en vaak meertalig uitgegeven, in beperkte oplage. 

 

Daarnaast publiceren wij partneruitgaven en verschijnt op onze website elke maand een Mammoetje, waarvan eens per twee jaar een fysieke bloemlezing zal worden samengesteld door een Mammoet-auteur!

Mammoetjes

optie2.jpg

Mammoetjes zijn op zichzelf staande essays, gedichten, korte verhalen, pamfletten en columns die in hun kleine formaat mammoetkracht hebben. Een manifest, verhaal of gedicht dat móet worden geschreven. Geen onderwerp is te gek, geen taboe te stevig om te doorbreken. Wat de auteur op de bühne brengt staat vrij. Mammoetjes verschijnen dan ook op zeer persoonlijke titel. Eens per maand online, eens per twee jaar gebundeld in boekvorm. Vanaf 2022 zal er ook eens in de drie maanden een 'Mammoetnacht' georganiseerd worden (titel onder voorbehoud).

De Mammoetjes worden hier online gepubliceerd.

 

Klik hier voor alle titels binnen ons fonds. 

 

Singersteek Serie

3D Borges.png

De Singersteek Serie maakt HetMoet in samenwerking met Stichting Feest der Poëzie. Deze serie is genoemd naar de wijze waarop deze boekjes worden gebonden, handmatig met een klassieke singersteek. De omslagen worden tevens op traditionele wijze vervaardigd door linosnede en boekdruk op een Heidelberger drukpers. Uitgaven in de Singersteek Serie zijn vaak tweetalig en gemaakt ter gelegenheid van een gedenkwaardige gelegenheid, zoals een geboorte- of sterfjubileum, steeds met een verhelderende inleiding. Stichting Feest der Poëzie verzorgt multidisciplinaire voorstellingen bij de uitgaven, met voordracht en muziek en vaak ook film en theater. De boekjes kunnen bij de voorstellingen als tekstboekje gebruikt worden, maar staan ook op zichzelf als inleiding voor nieuwe lezers en een prettig en verdiepend overzicht voor kenners.

Recent verschenen:

Nog te verschijnen:​

  • Slauerhoff: 100 jaar Archipel

  • Virginia Woolf & Vita Sackville-West

 
 
bottom of page