Met de Vrijbuiter varen we uit

press to zoom

Over de Hollandse wateren

press to zoom

Inspiratie en schrijfbegeleiding

press to zoom

Met de Vrijbuiter varen we uit

press to zoom
1/4

ZEILSCHRIJFZOMERCURSUS

‘Schepen in de verte hebben ieders wens aan boord.’
                                               Zora Neale Hurston, Afro-Amerikaanse schrijfster en antropologe (1891-1960)


HetMoet organiseert deze zomer voor het eerst de ZeilSchrijfZomerCursus!

 

Zes dagen lang zullen twaalf beginnend schrijvers werken aan een roman, een gedicht, een kort verhaal of een essay. We beginnen deze schrijftocht in Zierikzee, waarna zeiltjalk de Vrijbuiter de deelnemers langs literaire plekken, als Zierikzee (Multatuli) en Veere (Nescio), zal varen. De reis zal eindigen op de Dordtse boekenmarkt

 

Eenmaal aan boord begint de dag met een praatje van de schipper bij de koffie. Ook is er elke dag een workshop van een gevestigd schrijver, dichter, of redacteur. Het programma is gecureerd door redacteur Stefanie Liebreks en bestaat op het moment uit Niña Weijers, Yentl van Stokkum, Gilles van der Loo en Alma Mathijsen. Tussen de workshops door zijn Stefanie en de redacteuren van HetMoet beschikbaar om mee te denken over de teksten van de deelnemers. 

 

Als de avond valt meren we aan en sluiten we de dag af met een literaire activiteit of zeeën aan ruimte om zelf te schrijven, rond te struinen aan land of inspiratie op te doen bij de mede-cursisten. Een week vol zeilen, ontspannen, schrijven, de wind door de haren laten gaan, de zon zien zakken, samenwerken, elkaar leren kennen en naar de einder turen dus!

 

Op 28 juni varen we uit!

ZeilSchrijfZomerCursus
ga je voor het eerst mee?

Dank voor je aanmelding, je krijgt snel een mailtje van ons!