top of page
Who's Afraid of Leonard and Virginia Woolf?
Who's Afraid of Leonard and Virginia Woolf?

vr 26 jan

|

Treehouse NDSM

Who's Afraid of Leonard and Virginia Woolf?

We vieren het leven en werk van Leonard en Virginia Woolf, en de Bloomsburygroep die hen omringde, met lezers, schrijvers en vertalers. En Stinger cocktails!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

26 jan 2024, 19:30 – 22:30

Treehouse NDSM, T.T. Neveritaweg 55-57, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Who is afraid of Leonard and Virginia Woolf? 

Op vrijdagavond 26 januari vieren we het leven en werk van Leonard en Virginia Woolf, en van de Bloomsburygroep als geheel. Tijdens een afwisselend programma komen de stemmen van lezers, schrijvers en vertalers aan bod. Geheel in Bloomsbury stijl serveren we Stinger cocktails en draaien we plaatjes.

Programma

Het hoofdprogramma van deze avond bestaat uit een panelgesprek met de vertalers van het werk van Leonard en Virginia Woolf een presentatie van schrijver Rindert Kromhout en gesprek met actrice Milou van Duijnhoven. Daarnaast kun je ook bijdragen verwachten van enthousiaste lezers en The Virginia Woolf Society.  

Moderator (en uitgever) Elte Rauch gaat in gesprek met vertalers van het werk van Leonard en Virginia Woolf. Leonoor Broeder verzorgde een hertaling van Ben ik een snob? (eerder verschenen onder de titel Wezenlijke momenten in 1982). Hoe is het voor haar geweest om na 40 jaar opnieuw aan de slag te gaan met de teksten? Wat zijn de verschillen in het vertaalproces tussen toen en nu? Monique ter Berg en Jetty Huisman werkten samen aan de vertaling van De wijze maagden. Welke uitdagingen kwamen zij tegen? Daarnaast schuiven vertalers Thomas Heij en Pauline Slot aan. Zij werken momenteel aan een vertaling van weer andere essays van Virginia Woolf dan die in Ben ik een snob?, die later in 2024 zullen worden uitgegeven door De Internationale School voor Wijsbegeerte.  

Schrijver Rindert Kromhout bereikte met zijn bekroonde Young Adult-trilogie over de Bloomsburygroep vele jongere lezers en introduceerde hen in de wereld van Bloomsbury. Op deze avond geeft hij een inkijk in zijn uitgebreide onderzoek voor de boeken en vertelt hij over de vele reacties die hij van zijn lezers ontving.

Marielle O'Neill, member van de Virginia Woolf Society (UK), komt speciaal over uit Engeland om te vertellen over de werkzaamheden en activiteiten van dit genootschap. 

Actrice Milou van Duijnhoven speelde onlangs de hoofdrol in de Toneelschuur Producties bewerking van Orlando. Op deze avond gaat zij in gesprek met Corina Maduro (ook bekend als @boekencurator en organisator van de twee Woolf leesclubs) over het vertalen van dit fascinerende personage van papier naar toneel - en hoe zij daarin geïnspireerd wordt door literatuur en poëzie. 

We draaien plaatjes uit de Bloomsbury tijd en serveren Stingers, Bloomsbury's signature cocktails. En er valt ook nog iets te winnen, want we sluiten af met een gezellige Bloomsbury pubquiz

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 26 januari 

Inloop: 19:30

Programma: 20:00 - 22:30

Locatie: Treehouse op het NDSM-terrein, t.t. Neveritaweg 55-57, 1033 WB Amsterdam 

Met OV: Neem vanaf station Amsterdam Centraal de veerboot F4 naar NDSM en loop 5 minuten

Met Auto: Er is voldoende parkeergelegenheid rond Treehouse. De parkeerkosten zijn €1.40 per uur en is gratis na 19.00

Ticket: €7,50

Tickets

  • Who's Afraid of...?

    Dit is een regulier toegangsticket tot Who's Afraid of Leonard and Virginia Woolf? op 26 januari 2024.

    € 7,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page