top of page
Schijnfeminisme: Vijf jaar na #MeToo
Schijnfeminisme: Vijf jaar na #MeToo

do 13 apr

|

De Balie

Schijnfeminisme: Vijf jaar na #MeToo

Wat verwachten we van mannen die zich feminist noemen? Zijn goede intenties genoeg? Laten vrouwen ruimte voor mannen binnen het feminisme? En is dat überhaupt de bedoeling? We praten erover met onder andere schrijvers Daan Borrel, Laurine Verweijen en Naeeda Aurangzeb.

Tijd en locatie

13 apr 2023, 20:00

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Mannen die zichzelf feminist noemen, maar het tegendeel zijn. Volgens schrijver Sam Mills is deze groep aanzienlijk toegenomen na #metoo. In haar boek Schijnfeminisme schrijft ze over mannen die wèl feministische artikelen delen op hun instagram maar ondertussen hun vrouwelijke leidinggevende ondermijnen. Mannen die meelopen met de Women’s March, maar grensoverschrijdend gedrag vertonen in hun intieme relaties. Tijdens deze avond praten we over de rol van mannen in het feminisme en nemen we Mills’ begrip Schijnfeminisme onder de loep.

Wat verwachten we van mannen die zich feminist noemen? Zijn goede intenties genoeg? Laten vrouwen ruimte voor mannen binnen het feminisme? En is dat überhaupt de bedoeling? We praten erover met onder andere schrijvers Daan Borrel, Naeeda Aurangzeb en Laurine Verweijen.

Over de sprekers

Daan Borrel schrijft boeken, essays en toneel. Haar boeken Soms is liefde dit (2018), Jaar van het nieuwe verhaal (2020) en Krabben (2020) – dat ze samen met Milou Deelen schreef – zijn een zoektocht naar meer vrijheid voor vrouwen. Momenteel maakt ze ook Met z’n allen achter de kinderwagen; een geëmancipeerde podcast over ouderschap.

Naeeda Aurangzeb is journalist, presentatrice en schrijver. In haar werk houdt ze zich voornamelijk bezig met onderwerpen als seksisme, feminisme, racisme en religie. Daarover schreef Aurangzeb onder andere de boeken 365 dagen Nederlander en Hé lekker ding 365 dagen vrouw, waarop ze tevens haar theatervoorstelling 365 dagen ik heeft gebaseerd.

Het programma wordt gemaakt en gemodereerd door Ianthe Mosselman. Meer sprekers t.b.a.

Voor tickets en meer informatie klik hier!

Deel dit evenement

bottom of page