top of page
Online leesclub De wijze maagden (Leonard Woolf)
Online leesclub De wijze maagden (Leonard Woolf)

wo 10 jan

|

Zoom, Discord

Online leesclub De wijze maagden (Leonard Woolf)

Online bijeenkomst om De wijze maagden van Leonard Woolf te bespreken, onder begeleiding van Corina Maduro (@boekencurator).

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

10 jan 2024, 20:00 – 21:30

Zoom, Discord

Over het evenement

Doorgewinterde Woolf lezer? Of nog nooit iets van Woolf gelezen? Of je nu een fan bent of een nieuwsgierige beginner, de komende maanden kun je je hart ophalen en volop in de wereld van Leonard en Virginia Woolf duiken. Het leuke is dat je dat niet in je eentje hoeft te doen. We organiseren twee online leesclubs en een evenement in Amsterdam om het werk van deze twee geweldige schrijvers te vieren. Als deelnemer krijg je toegang tot een besloten online omgeving, waar je je leeservaring en vragen kunt delen gedurende het traject. De online leesclubs worden begeleid door Boekencurator Corina Maduro. Ze is een ervaren organisator van leesclubs, dus je bent in goede handen!

Tijdens het afsluitende evenement op het gezellige NDSM-terrein in Amsterdam nodigen we diverse sprekers uit, waarover later meer. Je kunt hoe dan ook een fijn Woolf feestje verwachten.

Dit ticket bevat:

  • Toegang tot de leesclub op 10 januari (De wijze maagden)
  • Toegang tot de besloten online omgeving voor het delen van je leeservaringen met andere deelnemers
  • Toegang tot het evenement op 26 januari: Who's Afraid of Leonard & Virginia Woolf?

(Let op: exclusief het boek. De wijze maagden is als paperback en als e-book verkrijgbaar). 

Heb je nog vragen over de leesclubs? Stuur een bericht naar Corina via info@boekencurator.nl.

Wo 10 jan 20.00 - 21.30 online leesclub De wijze maagden van Leonard Woolf

Vr 26 jan 20.00 - 22.30 evenement in Amsterdam: Who's afraid of Leonard and Virginia Woolf?

In de sleutelroman De wijze maagden beschrijft Leonard Woolf het begin van zijn relatie met Virginia Woolf, zijn band met zijn Joodse familie en zijn verhouding tot de Bloomsburygroep. Een waardevol boek, dus, voor iedereen die meer wil weten over de relatie tussen Leonard en Virginia. Toch is dit boek vooral een leesbare klassieker; een boeiende satire van de Engelse maatschappij vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn snijdende gevoel voor humor en ironie zorgt ervoor dat deze vertolking van sociale omstandigheden aanstuurt tot zowel hilariteit als nadenken en ons een kijkje geeft in een maatschappij die ons misschien nog steeds maar al te bekend voorkomt.

De wijze maagden is de eerste vertaling van Leonard Woolf naar het Nederlands ooit!

Tickets

  • Leesclub en Woolf event

    Dit ticket geeft toegang tot de online leesclub over De wijze maagden op 10 januari en tot Who's Afraid of Leonard & Virginia Woolf, het grote Woolf evenement op 26 januari.

    € 12,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page