top of page
HetMoet Gevierd: 5-jarig jubileumfeest!
HetMoet Gevierd: 5-jarig jubileumfeest!

do 09 nov

|

Treehouse NDSM, Amsterdam

HetMoet Gevierd: 5-jarig jubileumfeest!

Uitgeverij HetMoet bestaat op 9 november 5 jaar en dat gaan we met iedereen vieren. We houden een enorm feest op de NDSM-werf, en we hopen dat jij erbij bent!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

09 nov 2023, 19:30 – 22:30

Treehouse NDSM, Amsterdam, T.T. Neveritaweg 55-57, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Locatie: Treehouse NDSM (goed bereikbaar met de pont vanaf Amsterdam Centraal + gratis parkeren na 19u)

Tijd: donderdag 9 november 19:30

Wil je een cadeautje geven? 

Steun Stichting Behoud het Boek!

Daarmee steun je onze initiatieven en boeken.  

Toegang tot het feest is gratis, meld je graag even aan via bovenstaande rode knop. Tot dan! 

--

 Vijf jaar! We drijven nog, en houden koers.

Vijf jaar geleden begon de uitgeverij aan boord van een boot, en ons vestigingsadres is nog altijd te vinden in de historische haven aan het Oosterdok te Amsterdam. Kantoor houden we tegenwoordig wel aan wal: in een zeecontainer in het creatieve Treehouse-complex op de voormalige scheepswerf van het NDSM-terrein.

Hier vormt HetMoet meer dan enkel een uitgeverij; we zijn een gemeenschap, een community, van lezers, schrijvers, creatievelingen, illustratoren, podiumartiesten, zeelieden en landrotten met goede ideeën en veel energie. Voor hen staat onze deur altijd open, om samen evenementen te organiseren en een breed en kwalitatief literair fonds op te zetten. Ons credo blijft: niet of-of, maar en-en. Dankzij kruisbestuiving en samenwerking blijven we verbinden en creëren.

Maar de afgelopen vijf jaar zijn niet altijd makkelijk geweest; het boek lijkt soms met uitsterven te worden bedreigd; met dreigende, aanhoudende ontlezing. En precies hierin ligt onze uitdaging. Komt de lezer niet naar het boek? Dan komt het boek wel naar de lezer, dan geven wij dat laatste zetje. Desnoods varen we over hoge golven en woeste zeeën, in stormen en luwten. We gaan ervoor en houden onze blik op een veelbelovende horizon gericht. En dit kan alleen met de beste bemanning: team HetMoet is inmiddels vier vrouw – en altijd een enthousiaste stagiair die met het hele reilen en zeilen meedraait – sterk en gaat de wereld rond. Want boeken maken doe je nooit alleen.

Dus willen we ook met iedereen ons eerste jubileum vieren!

Iedereen is welkom: de lezers, de schrijvers, boekhandelaren, en alle anderen die betrokken zijn bij HetMoet. Ons feest draait vooral om het vieren van onze gemeenschap: de vaarlieden, schrijfdocenten, de scheepskok en de matroos; die meegewerkt hebben aan onze varende schrijfcursus. Ook alle schrijvers, vertalers, redacteuren, vormgevers, drukkers en illustratoren, jeneverstokers, boekbinders, lezers, instagrammers, boekbloggers, noem maar op – de hele diverse groep van mensen met wie we ooit hebben samengewerkt en die in ons hebben geloofd. Daar hoor jij bij!

Om het vijfjarig bestaan te vieren komen wij ook met een verrassingsbloemlezing: een bundeling van de Mammoetjes, onder de titel Vreselijk verlangen. Fannah Palmer, de redacteur van de Mammoetjes, heeft deze bundel speciaal samengesteld uit de fantastische teksten die de afgelopen twee jaar voorbij zijn gekomen: van de hand van Nadia de Vries, Ilse Josepha Lazaroms, Annemart Pilon maar ook Jameisha Prescod en Deryn Rees-Jones van onze onlangs geboren Britse imprint, HetMoet-Menard Press.

We zien je op 9 november!

De beste literatuur gaat soms tegen de stroom in, soms met de stroom mee.

Welkom aan boord bij HetMoet!

Elte, Isa, Fannah, Ilse en Anouk

Deel dit evenement

bottom of page