top of page
Glanzende geheimenis / Hemelse vreugde - P.C. Boutens
Glanzende geheimenis / Hemelse vreugde - P.C. Boutens

za 28 sep

|

Den Haag

Glanzende geheimenis / Hemelse vreugde - P.C. Boutens

Muziek, voordracht en boekpresentatie rondom dichter P.C. Boutens.

Tijd en locatie

28 sep 2024, 15:00 – 18:00

Den Haag, Molenstraat 25, 2513 BH Den Haag, Nederland

Over het evenement

Collectief Het Feest der Poëzie organiseert op zaterdag 28 september in Den Haag en op zondag 29 september in Amsterdam een middag met muziek en voordracht rondom de dichter P. C. Boutens (1870-1943). Op deze middag brengen zij twee bijzondere publicaties rond deze dichter onder de aandacht.

De bloemlezing Glanzende geheimenis verscheen in 2020 bij Uitgeverij HetMoet wegens Boutens’ 150e geboortejaar. Het boekje heeft een in boekdruk vervaardigd omslag met glanzende goudkleurige belettering en is met de hand gebonden. Voordrachtskunstenaar Mulder draagt eruit voor en klassiek liedduo Saskia de Man-Martig (sopraan) en Daan van de Velde (piano) brengen liederen op Boutens’ teksten door ietwat vergeten componisten zoals Bernard Zweers en Alexander Voormolen.

Mulder heeft geïnspireerd door Boutens’ gedicht ‘Laat mij nimmermeer berusten…’ vier gedichten geschreven als antwoord op Boutens, die door ambachtelijk boekdrukker Bert Rigters bij de Papyrus Private Press met de hand zijn gedrukt en gebonden. Het bibliofiele boekje genaamd ‘Laetitia Caelestis’, Latijn voor ‘hemelse vreugde’, wordt op deze middag ten doop gehouden en Mulder zal ook daaruit voordragen.

De middag wordt afgesloten met Boutens ‘Beatrijs’ (1908), een berijmde versie van de middeleeuwse Marialegende over een non die haar klooster verlaat, was ooit erg populair en beleefde tientallen herdrukken. De componist Alexander Voormolen heeft het bewerkt tot declamatorium, een werk voor piano en voordracht.

Deel dit evenement

bottom of page