top of page
Everness: De sonnetten van Jorge Luis Borges
Everness: De sonnetten van Jorge Luis Borges

zo 27 nov

|

De Nieuwe Liefde

Everness: De sonnetten van Jorge Luis Borges

Het collectief Feest Der Poëzie en De Nieuwe Liefde nemen je mee naar de wonderlijke wereld van Jorge Luis Borges. Waan je in een avond vol poëzie, passie en filosofie. Met voordrachten in het Spaans en Nederlands, Tangomuziek en een indrukwekkende solodans geïnspireerd op het werk van Borges.

Tijd en locatie

27 nov 2022, 19:00

De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Vanavond nemen het collectief Feest Der Poëzie en De Nieuwe Liefde je mee naar de wonderlijke wereld van Jorge Luis Borges. Waan je in een avond vol poëzie, passie en filosofie. Met voordrachten in het Spaans en Nederlands, Tangomuziek en een indrukwekkende solodans geïnspireerd op het werk van Borges.

De Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges (1899-1986) is vooral bekend vanwege zijn fantastische verhalen. Maar op latere leeftijd begon hij sonnetten te maken, een strakke versvorm. Door zijn toenemende blindheid kon hij niet meer zelfstandig lezen en schrijven. Rijm en ritme vergemakkelijkten het bedenken en dicteren van zijn poëzie. Borges dichtte ook over de tango. Argentijnse componisten zoals Astor Piazzolla (bekend van o.a. zijn tango’s) hebben zijn gedichten op muziek gezet.

Meestervertaler Paul Claes vertaalde een selectie van deze sonnetten voor de bundel ‘Everness’, die door uitgeverij HetMoet tweetalig gepubliceerd is in de handgebonden Singersteekreeks . De bundel ‘Everness’ – de sonnetten van Jorge Luis Borges vormt de kern van deze avond. Tangozanger Juan Carlos Tajes zingt gedichten uit de bundel die door componist en pianist Juan Pablo Dobal nieuw zijn getoonzet voor deze voorstelling. Juan Carlos Tajes en voordrachtskunstenaar Simon Mulder dragen voor uit de nieuwe bundel. Ook zal er klassieke Argentijnse kamermuziek uit de tijd van Borges klinken door een voor de gelegenheid samengesteld gezelschap.

Dit programma is een samenwerking met Feest der Poëzie en Uitgeverij HetMoet en wordt mogelijk gemaakt door Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Lira Fonds.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Luister ook alvast naar de eerste aflevering van de Feest der Poëzie podcast over het werk van Borges!

Deel dit evenement

bottom of page