top of page
Ellen Deckwitz over Louis Couperus
Ellen Deckwitz over Louis Couperus

ma 18 dec

|

De Balie

Ellen Deckwitz over Louis Couperus

Het is je vast niet ontgaan: 2023 is Couperusjaar! Op 15 december organiseert De Balie een avond over het oeuvre en de nalatenschap van Louis Couperus. Ellen Deckwitz zal een lezing geven, gevolgd door een panelgesprek met o.a. Simon Mulder, voorzitter van het Louis Couperusgenootschap.

Tijd en locatie

18 dec 2023, 19:00 – 19 dec 2023, 19:00

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Grondlegger van de psychologische roman in Nederland, beroemd om zijn reisverslagen, vertolker van het symbolische sprookje en de lyriek: Louis Couperus staat bekend om zijn vele gezichten en omvangrijke oeuvre waarin hij zich moeiteloos tussen tal van stijlen en vormen bewoog. In 2023, honderd jaar na zijn overlijden, is de naam Couperus nog steeds een begrip. Wat is zijn nalatenschap?

Couperus geldt met zijn soms lichtvoetige beschrijvingen van fatalistische personages verzonken in donkere thematiek, als een belangrijke vertegenwoordiger van het Nederlands naturalisme. De moderne mens is altijd nog op een voortdurende zoektocht naar zingeving en wil vluchten van het noodlot, deze gedachten resoneren nog steeds met de thema’s van Couperus. Tijdens deze editie van Publieke Intellectuelen zal Ellen Deckwitz een lezing geven over de relevantie van Couperus’ werk in de hedendaagse maatschappij. Aansluitend vindt er een gesprek plaats tussen haar en andere sprekers over deze onderwerpen.

Met Ellen Deckwitz, Inge Schilperoord en Simon Mulder.

Meer informatie en tickets via De Balie.

Deel dit evenement

bottom of page