top of page
Deelname Woolf leesclubs exclusief boeken
Deelname Woolf leesclubs exclusief boeken

wo 29 nov

|

Discord + Zoom

Deelname Woolf leesclubs exclusief boeken

Deelname aan de leesclubs. Je zorgt zelf voor een exemplaar van beide boeken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

29 nov 2023, 20:00 – 10 jan 2024, 21:30

Discord + Zoom

Over het evenement

Who's Afraid of Leonard and Virginia Woolf?

Doorgewinterde Woolf lezer? Of nog nooit iets van Woolf gelezen? Of je nu een fan bent of een nieuwsgierige beginner, de komende maanden kun je je hart ophalen en volop in de wereld van Leonard en Virginia Woolf duiken. Het leuke is dat je dat niet in je eentje hoeft te doen. We organiseren twee online leesclubs en een evenement in Amsterdam om het werk van deze twee geweldige schrijvers te vieren. Als deelnemer krijg je toegang tot een besloten online omgeving, waar je je leeservaring en vragen kunt delen gedurende het traject. De online leesclubs worden begeleid door Boekencurator Corina Maduro. Ze is een ervaren organisator van leesclubs, dus je bent in goede handen!

Tijdens het afsluitende evenement op het gezellige NDSM-terrein in Amsterdam nodigen we diverse sprekers uit, waarover later meer. Je kunt hoe dan ook een fijn Woolf feestje verwachten.

Dit ticket bevat:

  • Toegang tot de online leesclubs over Ben ik een snob? en De wijze maagden
  • Toegang tot de besloten online omgeving voor het delen van je leeservaringen met andere deelnemers

Je zorgt zelf voor exemplaren van beide boeken. 

Heb je nog vragen over de leesclubs? Stuur een bericht naar Corina via info@boekencurator.nl.

DATA

Wo 29 nov 20.00 - 21.30 online leesclub Ben ik een Snob? van Virginia Woolf.

Wo 10 jan 20.00 - 21.30 online leesclub De wijze maagden van Leonard Woolf

Ben ik een snob? is een collectie autobiografische teksten van Virginia Woolf, die pas jaren na haar dood werden verzameld en uitgegeven. De vijf teksten waaruit de bundel bestaat zijn telkens voor een ander publiek geschreven – zo vinden we een onaf dagboek, het begin van een autobiografie en essays om voor te dragen bij de 'Memoir Club' van de Bloomsburygroep. Ze is nietsontziend, maar tegelijk humoristisch en relativerend. Haar scherpe observatie van mensen en situaties en haar beeldende, treffende schrijfstijl bekend uit haar fictie, maken ook haar autobiografische teksten tot een leesbaar en inzichtrijk geheel.

In de sleutelroman De wijze maagden beschrijft Leonard Woolf het begin van zijn relatie met Virginia Woolf, zijn band met zijn Joodse familie en zijn verhouding tot de Bloomsburygroep. Een waardevol boek, dus, voor iedereen die meer wil weten over de relatie tussen Leonard en Virginia. Toch is dit boek vooral een leesbare klassieker; een boeiende satire van de Engelse maatschappij vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Zijn snijdende gevoel voor humor en ironie zorgt ervoor dat deze vertolking van sociale omstandigheden aanstuurt tot zowel hilariteit als nadenken en ons een kijkje geeft in een maatschappij die ons misschien nog steeds maar al te bekend voorkomt.

Tickets

  • Leesclubs exclusief boeken

    Dit ticket biedt toegang tot de online leesclubs over Ben ik een snob? op 29-11-23 en De wijze maagden op 10-01-24. Je zorgt zelf voor een exemplaar van beide boeken.

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page