top of page
De zachte krachten - over Henriette Roland Holst
De zachte krachten - over Henriette Roland Holst

vr 13 dec

|

Stichting CultuurCentrum Zundert

De zachte krachten - over Henriette Roland Holst

een multidisciplinair programma met muziek, voordracht, boekpresentatie en meer rondom Henriette Roland Holst, de grootste Nederlandse dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

13 dec 2019, 20:00

Stichting CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5, 4881 CP Zundert, Netherlands

Over het evenement

‘De zachte krachten zullen zeker winnen in ‘t eind’

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert presenteert op vrijdag 13  december in CultuurCentrum Zundert een avondvullend programma rondom het  leven van Henriette Roland Holst met medewerking van Feest der Poëzie.   Feest der Poëzie geeft een presentatie van een nieuwe bloemlezing uit  het dichtwerk van Henriette Roland Holst, de beroemdste dichteres en  politica van de eerste helft van de vorige eeuw. Ook brengt Feest der  Poëzie liederen op teksten van haar en haar tijdgenoten, voordracht uit  haar werk, de presentatie van een nieuwe videoclip over haar leven, een  theaterlezing over de Spoorwegstaking van 1903, en zelfs een toespraak  van Roland Holst zelf!

Speciale gasten zijn theoloog-dichter Huub Oosterhuis en  literatuurwetenschapper Carin Hereijgers en het Zunderts projectkoor  voor De Zachte Krachten.

Deel dit evenement

bottom of page