top of page
Boekpresentatie Leonard & Virginia Woolf
Boekpresentatie Leonard & Virginia Woolf

do 14 dec

|

Boekhandel Martyrium

Boekpresentatie Leonard & Virginia Woolf

Kom naar Boekhandel het Martyrium, donderdag 14 december vanaf 18.00 voor de boekpresentatie van Ben ik een snob? van Viriginia Woolf en De wijze maagden van Leonard Woolf, met uitgeverij HetMoet.

Tijd en locatie

14 dec 2023, 18:00 – 19:30

Boekhandel Martyrium, Van Baerlestraat 170-172, 1071 BH Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Kom naar Boekhandel het Martyrium, donderdag 14 december vanaf 18.00 voor de boekpresentatie van Ben ik een snob? van Viriginia Woolf en De wijze maagden van Leonard Woolf, met uitgeverij HetMoet. Vertalers Monique ter Berg, Leonoor Broeder en Jetty Huisman gaan in gesprek met Ilse van Oosten over het vertalen van deze werken en het leven van Virginia en Leonard Woolf.

Ben ik een snob? is een collectie autobiografische teksten van Virginia Woolf, die pas jaren na haar dood werden verzameld en uitgegeven. De vijf teksten waaruit de bundel bestaat zijn telkens voor een ander publiek geschreven – zo vinden we een onaf dagboek, het begin van een autobiografie en essays om voor te dragen bij de 'Memoir Club' van de Bloomsburygroep. Ze is nietsontziend, maar tegelijk humoristisch en relativerend. Haar scherpe observatie van mensen en situaties en haar beeldende, treffende schrijfstijl bekend uit haar fictie, maken ook haar autobiografische teksten tot een leesbaar en inzichtrijk geheel.

In de sleutelroman De wijze maagden beschrijft Leonard Woolf het begin van zijn relatie met Virginia Woolf, zijn band met zijn Joodse familie en zijn verhouding tot de Bloomsburygroep. Een waardevol boek, dus, voor iedereen die meer wil weten over de relatie tussen Leonard en Virginia. Toch is dit boek vooral een leesbare klassieker; een boeiende satire van de Engelse maatschappij vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn snijdende gevoel voor humor en ironie zorgt ervoor dat deze vertolking van sociale omstandigheden aanstuurt tot zowel hilariteit als nadenken en ons een kijkje geeft in een maatschappij die ons misschien nog steeds maar al te bekend voorkomt

Locatie: Boekhandel 't Martyrium

Inloop: 17.45

Begin: 18:00

Toegang gratis, aanmelden via contact@hetmartyrium.nl

https://www.athenaeum.nl/agenda/het-martyrium/boekpresentatie-virginia-leonard-woolf

Deel dit evenement

bottom of page