top of page
Annemart Pilon draagt voor uit Niet nu, niet hier in de Bergensche Boekhandel
Annemart Pilon draagt voor uit Niet nu, niet hier in de Bergensche Boekhandel

za 09 sep

|

Eerste Bergensche Boekhandel

Annemart Pilon draagt voor uit Niet nu, niet hier in de Bergensche Boekhandel

Annemart Pilon draagt voor uit Niet nu, niet hier, de ontroerende en poëtische debuutnovelle van Erri De Luca, in de Eerste Bergensche Boekhandel. Benvenuto!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

09 sep 2023, 16:00 – 10 sep 2023, 17:30

Eerste Bergensche Boekhandel, Oude Prinsweg 11, 1861 CS Bergen, Nederland

Over het evenement

Kijkend naar oude foto's die zijn vader maakte voordat hij blind werd, herinnert Erri De Luca zich in Niet nu, niet hier zijn jeugd in het naoorlogse Napels in een lange brief aan zijn moeder. De Luca neemt ons mee in zijn bitterzoete herinneringen aan de donkere steeg waar hij zijn gelukkige kindertijd beleefde en aan het grote huis vol licht en kleur dat daarop volgde. De tijd werpt nieuw licht op de onbegrepen relatie tussen een moeder en haar stotterende zoon, de communicatie tussen ouders en kind en alles wat verzwegen wordt.

Deze debuutnovelle is een klein maar intens boek over wat je in het leven verliest en wat je daarvan bij je blijft dragen. Een ode aan De Luca's stad Napels, zijn ouders en de jeugdvriend en de vrouw die hij verloor, geschreven in zijn kenmerkende poëtische stijl, waarbij hij met weinig woorden een heel universum weet op te roepen.

Op zaterdag 9 september om 16.00 draagt vertaalster Annemart Pilon (die eerder De dag voordat het geluk kwam van Erri De Luca vertaalde) voor uit de ontroerende en poëtische debuutnovelle van De Luca: Niet nu, niet hier, dat zich eveneens in het Napels van zijn kindertijd afspeelde.

Aanvang: 16.00. 

Toegang: gratis. Graag even aanmelden via dit evenement of per mail naar isa@hetmoet.com. 

Website van de boekhandel: https://www.eerstebergenscheboekhandel.nl/

Ci vediamo!

Graag tot dan!

Deel dit evenement

bottom of page