WELKOM AAN BOORD!

 

Uitgeverij HetMoet is een onafhankelijke uitgeverij gevestigd op een historisch zeilschip in het centrum van Amsterdam. Ons kantoortje - een kleine zeecontainer - en tevens bezoekadres bevindt zich op de NDSM werf in Amsterdam noord.


HetMoet werd in 2019 opgericht door Elte Rauch. Vol passie begon zij de enige varende uitgeverij van Nederland, waarmee ze boeken op duurzame wijze naar de lezers brengt – over de Hollandse wateren en de grachten van Amsterdam, zeilende schrijfcursussen organiseert in de zomer,

HetMoet is sindsdien uitgegroeid tot een fantastisch team van vier man (lees: vrouw) sterk en publiceert boeken in het Nederlands en Engels. Elte's voornaamste doel is het publiceren van boeken die moeten –  geschreven moeten worden, gedeeld moeten worden, gemaakt en gelezen moeten worden! De rode mammoet in het logo van de uitgeverij doorbreekt een kader, overschrijdt grenze vol passie en urgentie.

HetMoet roept op tot actie: de lezers van de boeken, de mensen die ze maken en de gemeenschappen waar de uitgeverij zich in bevindt engageren met het veranderende, diverse heden. Het belangrijkste principe van HetMoet: het gaat niet om de verkoop ván, maar om de liefde vóór de literatuur.

HetMoet begint in 2022 ook met het organiseren van literaire avonden. Verder heeft de uitgeverij een brede digitale aanwezigheid en werkt ze met literaire gemeenschappen over de hele wereld.

Ons fonds bestaat momenteel uit non-fictie, fictie en poëzie. De Singersteek Serie is een speciale reeks titels en is vernoemd naar de bindwijze van de Singer naaimachine. De serie bestaat uit geboekdrukte poëziebundels, gepubliceerd in samenwerking met de Stichting Feest der Poëzie en andere onafhankelijke kunstenaars en ontwerpers. 

Daarnaast publiceert HetMoet vanaf september 2021 elke maand een Mammoetje op de website. De Mammoetjes bieden een online platform aan (zowel jonge als oude, gevestigde als debuterende) schrijvers, kunstenaars, redacteuren en vertalers die graag iets belangrijks in korte vorm willen delen. Om de twee jaar zal er een bloemlezing gedrukt en gepubliceerd worden. 

HetMoet steunt eigenzinnige creatievelingen en hun werk.  Alles mag bij HetMoet, zolang het literair kwalitatief en origineel is. Manuscripten mogen altijd per e-mail opgestuurd worden. Bij interesse reageert de redactie van HetMoet binnen 3 maanden. 

THE TEAM AT HETMOET:

About

Elte Rauch aan boord.jpeg

Elte Rauch

Oprichter, uitgever

info@hetmoet.com

boten_edited_edited.jpg
Fannah Palmer redacteur.jpeg

Fannah Palmer

Redacteur Mammoetjes, bureauredacteur

fannah@uitgeverijhetmoet.nl

boten_edited_edited.jpg
Foto.jpeg

Ilse van Oosten

Redacteur, bureauredacteur

ilse@uitgeverijhetmoet.nl

boten_edited_edited.jpg
Isa.jpeg

Isa Altink