top of page

WELKOM AAN BOORD!

 

Uitgeverij HetMoet is een onafhankelijke uitgeverij gevestigd op een historisch zeilschip in het centrum van Amsterdam. Ons kantoortje – een kleine zeecontainer – en tevens bezoekadres bevindt zich op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.


HetMoet werd in november 2018 opgericht door Elte Rauch. Vol passie begon zij de enige varende uitgeverij van Nederland, waarmee ze boeken, het liefst zeilend, naar lezers en boekhandels brengt – over de Hollandse wateren en de grachten van Amsterdam. HetMoet organiseert varende schrijfcursussen in de zomer en zet sinds 2022 ook koers op Engeland, waar de Britse imprint van HetMoet onder de vlag Menard Press verder zeilt.

Uitgeverij HetMoet is inmiddels uitgegroeid tot een fantastisch team van vier man (lees: vrouw) sterk en een actieve gemeenschap van boekenliefhebbers, leesfanaten, kunstenaars, artiesten, vertalers, redacteuren en andere liefhebbers Elte's voornaamste doel is het publiceren van boeken die moeten –  geschreven moeten worden, gedeeld moeten worden, gemaakt en gelezen moeten worden! De rode mammoet in het logo van de uitgeverij laat zich niet kaderen. 

 

Duurzaamheid, staat bij ons hoog in het vaandel. Kleine oplagen, gemaakt met mensen die met passie aan een boek werken en een uitmuntende kwaliteit leveren, maken van HetMoet niet zomaar een uitgeverij, maar een (voort)varende, gemeenschap waar je deel van bent zodra je aan boord stapt.

HetMoet roept op tot actie: de lezers van de boeken, de mensen die ze maken en de gemeenschappen waar de uitgeverij zich in bevindt engageren met het veranderende, diverse en vaak uitdagende heden. HetMoet organiseert regelmatig activiteiten, literaire evenementen, leesclubs, en cursussen. Verder heeft de uitgeverij een brede digitale aanwezigheid en werkt ze met literaire gemeenschappen over de hele wereld. We publiceren in het Engels en Nederlands, maar staan open voor allerlei vertalingen en meertaligheid.

Ons fonds bestaat uit non-fictie, fictie en poëzie. De Singersteek Serie is een speciale reeks titels en is vernoemd naar de wijze van de singersteek bij het binden. De serie bestaat uit geboekdrukte poëziebundels, gepubliceerd vaak in samenwerking met de Stichting Feest der Poëzie en andere onafhankelijke kunstenaars en ontwerpers. ​

Daarnaast publiceert HetMoet vanaf september 2021 elke maand een Mammoetje op de website. De Mammoetjes bieden een online platform aan (zowel jonge als oude, gevestigde als debuterende) schrijvers, kunstenaars, redacteuren en vertalers die graag iets belangrijks in korte, experimentele vorm willen delen. Om de twee jaar zal er een bloemlezing worden samengesteld door een auteur in samenwerking met de redactie van HetMoet en in boekvorm gepubliceerd worden.

HetMoet steunt eigenzinnige creatievelingen en hun werk.  Alles mag bij HetMoet, zolang het literair kwalitatief en origineel is. Manuscripten mogen altijd per e-mail opgestuurd worden. Bij interesse reageert de redactie van HetMoet binnen 6 maanden. 

THE TEAM AT HETMOET:

About

Elte Rauch aan boord.jpeg

Elte Rauch

Oprichter, uitgever

info@hetmoet.com

boten_edited_edited.jpg
Fannah Palmer redacteur.jpeg

Fannah Palmer

Redacteur, bureauredacteur

fannah@hetmoet.com

boten_edited_edited.jpg
Foto.jpeg

Ilse van Oosten

Redacteur, bureauredacteur

ilse@hetmoet.com

boten_edited_edited.jpg
Isa.jpeg

Isa Altink

Uitgeefassistent, Redacteur Mammoetjes
isa@hetmoet.com

boten_edited_edited.jpg
DSC09605_ZW.jpg

Anouk Harkmans

Stagiair
anouk@hetmoet.com

bottom of page