top of page
House of Poetry ~ Borges
House of Poetry ~ Borges

do 06 jun

|

TenClub

House of Poetry ~ Borges

Tickets via TenClub

Tijd en locatie

06 jun 2024, 19:00 – 22:00

TenClub, Nes 116, 1012 KE Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Poëzie, passie en filosofie: voordracht, tango en meer met de sonnetten van Jorge Luis Borges

Deze week is het Poëzieweek in het hele Nederlandse taalgebied. Vanavond neemt TenClub je in een programma met collectief Feest der Poëzie en Uitgeverij HetMoet je mee naar de wonderlijke wereld van Jorge Luis Borges. Je beleeft een avond vol poëzie, passie en filosofie. Met voordrachten in het Spaans en Nederlands en tangomuziek geïnspireerd op het werk van Borges.

De Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges (1899-1986) is vooral bekend vanwege zijn fantastische verhalen. Maar op latere leeftijd begon hij sonnetten te maken, een strakke versvorm. Door zijn toenemende blindheid kon hij niet meer zelfstandig lezen en schrijven. Rijm en ritme vergemakkelijkten het bedenken en dicteren van zijn poëzie. Borges dichtte ook teksten voor de tango. Argentijnse componisten zoals Astor Piazzolla (bekend van o.a. zijn tango’s) hebben zijn gedichten op muziek gezet.

Meestervertaler Paul Claes vertaalde een selectie van deze sonnetten voor de bundel ‘Everness’, die door uitgeverij HetMoet tweetalig gepubliceerd is in de handgebonden Singersteekreeks . De bundel ‘Everness’ – de sonnetten van Jorge Luis Borges vormt de kern van deze avond.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder draagt voor uit de nieuwe bundel.

Tickets (20 euro) via TenClub

Deel dit evenement

bottom of page